Hagens Fjedre | Sammensætningen af kompetencer giver bestyrelsen værdi – Case med Hagens Fjedre

Del på facebook
Facebook
Del på google
Google+
Del på twitter
Twitter
Del på linkedin
LinkedIn

”Kompetenceprolen er vigtig hver gang du søger et nyt bestyrelsesmedlem – uanset om det er første eller tiende gang!”

Sådan lyder det fra Henrik Hagens, ejer og CEO i virksomheden Hagens Fjedre, der i efteråret rekrutterede et nyt bestyrelsesmedlem med hjælp fra ASNET Board. Hagens Fjedre har haft en bestyrelse med eksterne medlemmer i mange år, men vigtigheden af en konkret kompetenceprol er ikke blevet mindre med årene.

Udskiftning i bestyrelsen

I efteråret 2019 valgte den daværende bestyrelsesformand i Hagens Fjedre at trække sig tilbage for at gå på pension. Og det betød, at der skulle ndes nye kræfter til bestyrelsen.

”Da formanden trak sig tilbage, valgte vi at udpege et af de andre nuværende medlemmer til at tage over. Vi har haft en bestyrelse i mange år, og vores nye formand har været med på rejsen langt hen ad vejen, og derfor gav det god mening. Men samtidig gav det anledning til at overveje, hvad der så var behov for,” fortæller Henrik.

Hagens Fjedre blev grundlagt i 1945 af Henriks farfar. I dag har virksomheden 190 medarbejdere og er til stede i både Danmark, Sverige og Kina, hvor den producerer metalfjedre til mellemstore og store virksomheder inden for forskellige industrier på globalt plan. Denne udvikling gør, at behovet for specikke kompetencer i bestyrelsen, løbende ændrer sig.

Henrik Hagens, ejer & CEO i Hagens Fjedre

En bestyrelse er ikke en ny ting for Hagens Fjedre, men da det nye medlem skulle findes, blev det som noget nyt i samarbejde med ASNET Board. Tidligere har man rekrutteret medlemmerne til bestyrelsen gennem personlige netværk, men selvom rekrutteringsvejen har været anderledes denne gang, har forarbejdet det ikke. Her mener Henrik nemlig, at man altid bør starte med kompetenceprolen.

”Vi har haft god tid til at forberede os på denne udskiftning i bestyrelsen, og den tid har vi brugt på at nde frem til den helt rette prol – og her er forarbejdet vigtigt. Det handler om at nde ud af, hvilke konkrete kompetencer, der er brug for at få ind i bestyrelsen og virksomheden på det pågældende tidspunkt,” siger Henrik.

Allerede inden han tog fat i ASNET Board, havde Henrik og direktionen gjort sig klart, hvilken kompetenceprol, de søgte.

Kompetenceprofilen kortlægger ud fra virksomhedens nuværende situation og behov, hvilke kompetencer bestyrelsesmedlemmet skal have. Denne bør f.eks. indeholde følgende:

  • Bestyrelseserfaring
  • Strategisk erfaring
  • Personlige egenskaber
  • Funktionskompetence
  • Brancheerfaring
  • Ledererfaring eller implementeringserfaring

”Når der er tale om ledere fra gode virksomheder, besidder alle medlemmerne i vores bestyrelse noget ledelseserfaring på højt niveau. Men derudover har de også hver især nogle særlige kompetencer at byde ind med. Derfor skulle vi vurdere, hvilke kompetencer, der manglede i den nuværende sammensætning, som et nyt bestyrelsesmedlem kunne bidrage med,” forklarer Henrik.

”Vi holdt et møde med Jan, præsenterede vores behov, og så tog han styring på hele processen. Vi k nogle gode kandidater at vælge imellem, og selvom vi kun skulle vælge en, syntes jeg, der var højt niveau hele vejen rundt. Det er en strømlinet proces, der kører på skinner, men samtidig er der plads til at komme med inputs, så forløbet passer til det, du ønsker.”

Ved generalforsamlingen i december 2019 blev den nye formand og det nye menige medlem valgt ind i Hagens Fjedres bestyrelse efter en god rekrutteringsproces.

Har du også brug for hjælp til at nde det helt rette medlem til din bestyrelse, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper også gerne med kompetenceprolen.

Du vil måske finde disse artikler interessante

Skysolution ApS

“I en travl hverdag er det dejligt at vide at Jette har styr på mit bogholderi, og har jeg ikke helt selv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *